Kaugurciema pusdienu pērle “Kūriņš”

Jau vairākus gadus manā ģimenē kā iecienītākā ēdamvieta ārpus mājas ir restorāns “Kūriņš”. Tas atrodas patīkamu 20 minūšu brauciena attālumā no mūsu mājām, jūras malā, tāpēc teju vienmēr tiek izvēlēts kā galamērķis, kad ir vēlme paēst ārpus mājas.

“Kūriņa” atrašanās vieta ir Kaugurciemā, pašā jūras malā, Kaugurciema 47. Tieši tā, lai, piemēram, rudenīgā dienā izstaigātu Ķemeru purvu un pēc tam iebrauktu tur paēst.

Cūkgaļa ruma - medus - timiāna mērcē
Cūkgaļa ruma – medus – timiāna mērcē

Un paēst tur tiešām var. “Kūriņš” jau izsenis tautā daudzināts ar savām lētajām cenām un lielajām porcijām. Jāteic, ka visu šo gadu gaitā šīs lietas ir palikušas nemainīgas – cenas ir ļoti demokrātiskas un tik pat ļoti lielas ir porcijas.

“Kūriņš” pavisam noteikti nav moderno hipsteru ēdienu restorāns, bet “Kūriņš” nav arī nekāda prastā lauku virtuve ar karbonādi, pārklātu ar majonēzes restīti. Kūriņš ir kaut kur pa vidu, tas ir – karbonādi dabūt var, bet ar tādām mērcēm un piedevām, ka ne pirkstus aplaizīt.

Panēta vistas fileja ar plūmēm un apelsīnu mērcē
Panēta vistas fileja ar plūmēm un apelsīnu mērcē

Ēdienkarte ir plaša un savai gaumei ikviens noteikti kaut ko atradīs. Varbūt, ka mazliet žēl ir tas, ka ir pieejami tik maz zivju ēdieni, jūras krasts tomēr un tā. Bet avīzē grilēta siļķe noteikti atsver niecīgo zivju ēdienu izvēli. Toties gaļas mīļotāji pavisam noteikti varēs apjukt gan ēdienu nosaukumos, gan izvēles klāstā. “Buļļa pauti”, “Kurzemes pirāts”, “Ragana” un kādi tik vēl radoši nosaukumi nav sastopami ēdienkartē.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Porcijas ir tieši tik lielas, lai tās mierīgi varētu ņemt divi cilvēki uz pusēm. Tā arī parasti notiek mūsu ģimenē, izņemot tēvu, urš iekļaujas kategorijā “ar veselu par daudz, bet ar pusi par maz”. Turklāt tas nav nekāds nepiedienīgs vai “taupības nolūku” izgājiens, paši viesmīļi nereti apjautājas vai uz pusēm vai veselu, jo ir pieraduši pie tā, ka cilvēki porcijas sadala. Tieši tik lielas (un garšīgas) tās ir.

Arī dzērienkartē ir samērā plaša izvēle – raberberu mājas vīniņš, piemēram. Alus, kvass, kāds stingrāks padzēriens.

Cūkgaļa sēņu mērcē
Cūkgaļa sēņu mērcē

“Kūriņš” pavisam nesen ir piedzīvojis vizuālas pārmaiņas un tagad pat visaukstākajās ziemas dienās tur būs omulīgi un silti (pirms remonta pats “Kūriņš” bija tieši tik liels, lai tur vieta būtu diviem divvietīgiem galdiņiem un visu pārējo telpu sastādīja milzīga āra terase, ziemā apsildīta ar gāzes lampām un individuāliem apmeklētāju plediņiem).

Šī noteikti ir vieta, kur var aizvest ārzemju draugus un parādīt viņiem vienu moderni smeķīgu, bet tomēr latvisku virtuvi ar patīkamu apkalpošanu, milzīgām porcijām, demokrātiskām cenām un pastaigu gar jūru saldajā.

P.S. Pirms dodies uz “Kūriņu” iesaku rezervēt galdiņu, jo reti kad gadās, ka tur būtu tukšs. Īpaši jau nu nedēļas nogalēs un vasaras sezonā.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s